Uit logeren bij een Maya-familie
Hallo allemaal,
Hier nog een verhaal. Vannacht ben ik bij een Maya-gezinnetje gaan slapen. We werden gisterochtend opgehaald in een pickuptruck. We sjeesde naar een dorpje verderop waar we onze gastgezinnen leerde kennen, een rondleiding kregen en wat maya-geschiedenis kregen (Maya komt voort uit mais, wat de Goden vonden mais steviger dan takjes stro en modder). Na deze rondleiding gingen we naar het project Rising Minds, waar we aan de slag gingen in een groentetuin. We hebben hard geschoffeld. Ik heb er blaren van op mijn handen. Rond 15.00 uur zijn we gestopt omdat het te hard regende. We zijn naar een caffetje gegaan. (dit was wel eventjes fijn, want daar hadden we weer even WIFI, dus kon ik even contacten met het thuisfront
). We werden weer opgehaald door de pickup (dit was op de heenweg erg tof, we stonden in de pickups. Maar nu regende het en moesten we zitten.) We gingen terug naar de gezinnen waar we de rest van de avond verbleven.
Eerst maakten we (Aike, Laura en ik) ons een beetje schoon, want door de tuin en de regen waren we nogal smerig geworden. Daarna gingen we aan tafel zitten en kregen we Maya-thee (smaakt een beetje naar zoete popcorn) en een broodje. We zaten wat te schrijven in onze dagboekjes tot we gingen eten en we vonden het erg jammer dat we geen contact kregen met de mensen. Op het menu stonden zwarte bonen en ei. Niet onze favoriete maaltijd, maar we hebben het lachend opgegeten. Toen we onze borden leeg hadden vroegen we nog een keer alle namen, die schreven ze in het boekje van Aike. Vanaf toen kwamen we een beetje los en hebben we gevraagd of ze met ons op de foto wilde. Dat vonden ze allemaal erg leuk. Er woont een jongen in het gezin, Andrew, hij is denk ik 19 jaar. Laura en ik maakten de hele tijd grapjes over hem. Want hij was tijdens het eten de hele tijd naar me te staren. We noemen hem mijn Guatemala-lover
.Na de foto gemaakt te hebben, liet ik mijn foto's van de reis zien. Toen ze een foto zagen van de armbandjes die we gemaakt hebben bij Hogar Temporal, pakten ze opeens wol en begonnen ze met ambandjes maken en mochten we het zelf ook proberen. Dit was geen succes, want we waren er niet echt goed in, maar we hebben wel een een superleuke avond gehad.
Toen het tijd was om naar bed te gaan, zat er een megaspin boven mijn bed. Maar dan echt mega!!! Dus ik schrok en slaakte een gilletje. Daar kwam mijn Guatemala-lover met zijn vader op af en zij verjoegen dapper alle spinnen die er waren. Toch vond ik het erg eng om daar te slapen en ik vroeg of ik bij aike en Laura op de kamer mocht slapen. Dit was een ander huisje, zonder spinnen!!! Hier heb ik heeeeerlijk geslapen...
Nu ontbijten, ik ben benieuwd....
Liefs, Irene
He Irene. Ik heb eindelijk kunnen inloggen op je reisverhaal. En ben dus bijgelezen. Ik wordt door eveline natuurlijk op de hoogte gehouden. Geniet nog lekker van alles. Dikke kus saskia
Wat klinkt het allemaal gezellig meis!
Zo te lezen heb jij het helemaal naar je zin daar en wil je inderdaad nog lang niet weg.
Nou geniet nog maar even van je laatste paar dagen.
xx