ireneverwimp.reismee.nl

Monterrico en Arcas

Hallo allemaal,

Na mijn avontuur bij de Maya's thuis zijn we verder gaan werken in de moestuin. Ontzettend vermoeiend werk, aangezien we keihard moesten werken en de zon erg hard scheen. Hierna gingen we naar een klein schooltje in de buurt waar we spelletjes gingen doen met de kinderen. Ik begon met hinkelen en eindigde met een kwastje in mijn hand om de kinderen te schminken.

We werden weer opgehaald met de pick-up en gingen naar ons huis om daar de laatste nacht door te brengen. Nu lig ik in een ontzettend warmMonterrico, waar het 's ochtends om 8.30 uur al 26 graden is.

Gisteren ben ik een dag naar Arcas geweest. Dit is een bedrijf dat zich inzet voor straatkinderen en dieren die in nood zijn, vooral schildpadden. We begonnen met een rondleiding en gingen toen door naar een schooltje. We haalden de kinderen op en gingen gelijk door naar het strand. Daar maakten we wat kleindere groepjes en gingen we het strand opruimen en schoonmaken. Hierna speelden we nog een spelletje met de kinderen en brachten we ze terug naar de klas.

Wij gingen lunchen en door naar de mangrove. We hebben een heel mooie tocht gemaakt en gingen daarna boompjes planten (dit was ook weer heel erg vermoeiend; ontzettend warm!!) We gingen weer terug via de mangrove en hielden een kajakwedstrijd.

Hierna hadden we even vrije tijd. Maar onze buschauffeur had zijn bus heel onhandig in het zand neergezet, dus we moesten eerst zorgen dat de bus los kwam. We hebben met zijn allen staan duwen en uiteindelijk kwam hij los.

Toen hadden we twee uur voor onszelf en na het avondeten begon het echte werk, we gingen op schildpaddenpatrouille. Ik zat in een groepje met Laura en Marlijn. We waren als een van de laatsten nog over om weg te gaan, tot we ineens geroepen werden; er was een schildpad gesignaleerd. Wij gingen er snel heen, en ja hoor! Een supergrote schildpad had 102 eitjes gelegd. Ons groepje mocht deze eitjes meenemen naar een veilige plek op het terrein van Arcas. We hebben ze zelfs mogen begraven ;) Dus we hebben mooi even 102 minischildpadjes gered van stropers.

Vandaag hebben we een relaxdagje aan het strand. Morgen hebben we een verrassing op het programma staan (we gaan een vulkaan beklimmen!) En overmorgen zit mijn reis er al weer op en vlieg ik terug naar Nederland.

Liefs uit Guatemala van Irene

mama

Jullie zijn wel heel gevarieerd bezig daar in Guatemala! Wat zul je veel te vertellen hebben als je thuis komt! Gelukkig hebben we nog een heerlijke vakantie samen voor de boeg, waarin je kunt bijkomen van alle ervaringen en kunt vertellen.
Ik verheug me op (een selectie van) de foto's.
Geniet van je laatste dagen!
Dikke kus , mama

Oma en Opa Gartsen

Je maakt heel wat mee en illustreert dat met mooie foto's
Wij wachten op het vervolg.
Veel liefs van je Oma en Opa.